Interviul Video

Aceasta este o oportunitate unică de a transforma aplicația ta la job-uri, într-una dinamica și de a ieși în evidență dintr-un teanc de CV-uri. Un videoclip te va reprezenta mult mai bine decât o scrisoare de intenție printată, atașată CV-ului tău. Pentru anumite job-uri, întrebările video pot fi folosite pentru verificarea motivației, abilităților tehnice specifice sau, de exemplu, a abilităților de comunicare. Poți alege ora și locul potrivite pentru tine și poți, de asemenea, alege sa răspunzi la întrebările din interviu, chiar de la tine de acasă.

La ce să te aștepți?

 1. Vei primi prin email o invitație către portalul nostru cu interviuri video.

 2. Vei avea apoi câteva zile pentru a parcurge acest interviu video. Este complet adaptat pentru mobil și sunt disponibile aplicații atât pentru dispozitive iOS, cât și Android.

 3. Pentru a fi pregătit, alege un loc potrivit pentru interviu si schițează-ți câteva răspunsuri. Astfel vei fi mult mai încrezător în timpul interviului. 

 4. Colegii noștri de la recrutare îți vor adresa câteva întrebări într-un scurt videoclip. Fiecare întrebare va avea un timp alocat pentru a-ți pregăti răspunsurile. Răspunsul tău va trebui sa se încadreze într-un timp presetat pentru fiecare întrebare. 

 5. Noi nu te vom putea urmări in timp real, dar vom putea vizualiza răspunsurile tale după ce vei finaliza interviul. 


Sugestii și sfaturi

Pregătirea pentru sesiunea video

 

Caută mai multe detalii despre PwC, în special despre poziția care te interesează și despre aria de business pentru care aplici.

Schițează un plan despre ce vrei sa ne povestești despre tine și cum ai putea sa creezi o  primă impresie bună.

 

Încearcă sa exersezi înainte, mai ales dacă nu ai mai participat niciodată la interviuri video. Încerca să te înregistrezi răspunzând la câteva întrebări. Dacă ai emoții, cere ajutorul cuiva care te cunoaște bine, pentru a-ți oferi feedback și sugestii despre cum să fii cât mai natural. Vei avea, de asemenea, ocazia să încerci câteva întrebări de practică în sistem. Totuși, acestea nu sunt întrebările reale, iar răspunsurile la acestea nu vor fi văzute de noi.

Verifică și conexiunea la internet și camera video, deoarece vei avea nevoie de o conexiune la internet stabilă și de un dispozitiv cu o cameră video și un microfon (de exemplu, computer, laptop, tabletă sau telefon mobil).

Alege un loc frumos și confortabil și asigură-te că totul este în regulă în privința luminozității din cameră, și a fundalului. Evită să ai surse de lumină strălucitoare în spatele tău deoarece aceasta ar deteriora calitatea imaginii.

Conectează-te la sistem mai devreme pentru a avea timp să te înregistrezi pe platforma HireVue. Prin intermediul acestei platforme vei verifica funcționarea camerei video, a conexiunii și microfonului, și vei avea astfel timp să remediezi eventuale probleme tehnice. După ce se finalizează această verificare, vei fi anunțat că nu există probleme tehnice. Poți apoi să închizi browser-ul și să revii când ești pregătit pentru interviu.

Sfaturi pentru un interviu video de succes

 • Dress code: Business casual este în regulă, dar, dacă ai îndoieli, aruncă o privire asupra persoanelor din secțiunea „Cariere” de pe site-ul PwC.
 • Elimină, pe cât posibil, factorii care ar putea să te distragă: Oprește telefonul mobil dacă nu este dispozitivul pe care îl utilizezi pentru înregistrare. Procedează la fel și cu celelalte dispozitive care ți-ar putea distrage atenția, deoarece acest lucru va fi vizibil atunci când înregistrezi răspunsul.
 • Vorbește clar: exprimă-te concis si clar..
 • Fii specific: nu uita că timpul pe care îl ai este limitat.
 • Nu ignora modul în care te prezinți: limbajul corpului tău va spune mult mai multe despre tine decât te aștepți.
 • Zâmbește: Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să comunici mai bine cu noi. Poate părea ciudat să vorbești cu un computer, așa că imaginează-ți că vorbești cu cineva pe care îl cunoști bine și încearcă să fii cât mai natural.

Și ține minte, vrem doar să te cunoaștem mai bine!

Toată lumea are o poveste de spus!

 

Toată lumea are o poveste de spus!

Follow us