Evenimente PwC Romania

Evenimente anterioare

Măsuri de sprijin pentru angajatori și angajați.

Soluții de optimizare a costurilor salariale

PwC România vă invită joi, 27 august 2020, de la ora 10, la o întâlnire online pentru a discuta despre măsurile legislative de sprijin pentru angajatori și angajați și optimizarea costurilor salariale în contextul pandemiei, respectiv reducerea impactului negativ asupra oamenilor.

Principalele subiecte ale discuției vor fi:

 • Cum se va aplica măsura reducerii programului de lucru, prevăzută de OUG 132/2020?
 • Care sunt interdicțiile prevăzute de OUG 132/2020 și dificultățile practice ce ar putea apărea, de exemplu imposibilitatea de a efectua concedieri colective sau de a plăti bonusuri managementului?
 • Cum se aplică prevederile OUG 92/2020 privind impulsionarea angajatorilor de a atrage forță de muncă disponibilă, inclusiv prin raportare la OUG 79/2017?
 • Soluții de optimizare a costurilor salariale în perioada de criză

În cadrul webinarului va fi prezentat un instrument de modelare a costurilor salariale, realizat de echipa PwC România. Scopul acestui instrument – soluție IT – este de a le oferi organizațiilor o imagine de ansamblu asupra impactului pe care îl are reducerea activității asupra costurilor salariale și forței de muncă. Cu ajutorul acestuia, pot fi realizate simulări privind eficientizarea costurilor pentru diferite categorii de angajați, prin testarea măsurilor legislative disponibile: reducerea timpului de lucru, șomaj cu sau fără ajutor de stat, timp liber pentru părinți, concedieri, conceptul de ”kurzarbeit”.

Vorbitori: Oana Munteanu, Senior Manager, People&Organisation, PwC Romania, Irina Nistor, Director, Global Mobility, PwC Romania și Ioana Cercel, Avocat senior coordonator, D&B David și Baias.

Webinar-ul va avea loc pe Webex. Veți primi o invitație în calendarul dvs. cu cel puțin 12 ore înainte de ora de începere a evenimentului.

23 iulie 2020

PwC Romania invites you on Thursday23 July 2020, starting at 10.00am, to attend the first session of the webinar series on tax challenges - "A New Era for Taxes: Digital Tax Transformation" .

The webinar will concentrate on how your organizations can adapt to the current high rate of changes in tax regulations and ensure tax compliance at all levels taking into account various challenges such as: the data quality issues faced by tax teams, the move to real time reporting of transactions to the tax authorities and the need to have integrated and robust tax controls in place.

Please see below the draft agenda of the event:

 • Introduction                               
 • Business Overview: Current tax requirements and challenges
 • Taxes in digital era: Tax Management in SAP               
 • Keep tax compliance on track: SAP Tax Compliance                       
 • How we can support you
 • Q&A session

SpeakersRoxana Popa - Senior Manager, Tax Services, PwC Romania, Anca Macovei - Senior Manager, Tax Services, PwC Romania, Daniel Calotă - Manager, Technology Consulting, PwC Romania, Felix Lamp  - Manager, Tax Technology, PwC Germany, Ezgi Tüter  - Senior Associate, Tax Technology, PwC Germany.


21 iulie 2020

Echipa PwC România specializată în prețuri de transfer vă invită marți, 21 iulie 2020, începând cu ora 15.00, la webinarul „Prețuri de transfer - tranzacțiile financiare și exigențele de documentare în 2020".  

Vom discuta despre noile exigențe de stabilire și documentare a prețurilor de transfer în ceea ce privește tranzacțiile financiare desfășurate de către societățile din România. Acestea au fost impuse de OECD prin noile modificări aduse Ghidului OECD privind prețurile de transfer în februarie 2020. 

Astfel, în cazul în care compania pe care o reprezentați este implicată în tranzacții de împrumuturi, cash pooling, acordare sau primire de garanții financiare, dar și alte tranzacții financiare cu entități afiliate, participarea la acest webinar vă va oferi mai multă claritate cu privire la aspectele cheie cărora trebuie să le acordați atenție atunci cand stabiliți politici de prețuri de transfer, încheiați sau modificați contracte de finanțare sau documentați desfășurarea tranzacțiilor la valoarea de piață.

Evenimentul este adresat tuturor companiilor nefinanciare care desfășoară tranzacții financiare materiale în cadrul grupului. La finalul prezentării va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

VorbitoriIonuț Simion, Country Managing Partner, Daniela Dinu, Director, Ana Sacal, Senior Manager, Georgiana Gheorghe, Senior Manager.


15 iulie 2020

Echipa PwC România și UiPath vă invită miercuri, 15 iulie 2020, începând cu ora 10.00, la webinarul „Soluții de automatizare a proceselor financiar-contabile".  

Vom discuta despre provocările cu care se confruntă organizațiile pe care le reprezentați în procesele financiar-contabile, despre soluțiile prin care acestea pot fi automatizate, dar și cum putem eficientiza modul de lucru.

La finalul prezentărilor va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri. Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră cu 12 ore înainte eveniment.

VorbitoriIonuț Sas, Partener Servicii fiscale, PwC România, Anca Macovei, Senior Manager Servicii Fiscale, PwC România, Bogdan Matei, Manager Servicii Fiscale, PwC România, Costin Genoiu, RPA Delivery Manager, UiPath

 


17 Iunie 2020

Echipa PwC România specializată în raportare financiară vă invită miercuri, 17 iunie 2020, în intervalul orar 10.00 - 11.30, la webinarul „Aplicarea cerințelor ESEF privind întocmirea rapoartelor financiare anuale în limbaj xHTML".

Vor fi discutate caracteristicile formatului unic european de raportare ESEF (European Single Electronic Format), printre care publicarea rapoartelor în format xHTML, precum și modul în care companiile care pregătesc situații financiare în conformitate cu IFRS adoptat de către Uniunea Europeană, vor trebui să își adapteze informațiile din situațiile financiare, folosind specificațiile Inline eXtensible Business Reporting Language (iXBRL), cu ajutorul unui program informatic specializat.  

Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră.

VorbitoriAna-Maria Butucaru - Partener Audit, Consultanță Contabilă, Risc și Reglementare, Monica Movileanu, Partener, Piețe de Capital si Servicii de Consultanță Financiar - Contabilă, Cosmin Rancu - Senior Manager, Piețe de Capital si Servicii de Consultanță Financiar - Contabilă, Alina Copacinschi - Manager, Piețe de Capital și Servicii de Consultanță Financiar - Contabilă.


9 Iunie 2020

Echipa PwC România specializată în servicii de consultanță de mediu vă invită marți, 9 iunie 2020, începând cu ora 10.00, la webinarul destinat companiilor din zona Moldovei „Cum puteți beneficia de amnistia fiscală pentru obligațiile la Fondul pentru Mediu?".

Temele principale de discuție sunt: obligațiile de raportare ale operatorilor economici către Administrația Fondului pentru Mediu, cum se îndeplinesc țintele de reciclare și colectare a deșeurilor, și cum se depun declarațiile la Fondul pentru Mediu prin mijloace electronice. De asemenea, vom dezbate posibile scenarii privind desfășurarea inspecțiilor de către Administrația Fondului pentru Mediu după ieșirea din starea de alertă și cum pot beneficia operatorii economici de amnistia fiscală recent adoptată de autorități. Nu în ultimul rând, vom discuta în ce măsură amnistia fiscală este o soluție viabilă pentru problemele cu care vă confruntați și eventuale arii de risc.

La finalul prezentărilor va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră.

VorbitoriAndreea Giovani - Senior Manager, Carmen Dan - Manager, Andrei Iancu - Avocat senior coordonator, D&B David și Baias, Nicoleta Nițu - Manager 


Dezbatere online PwC România cu participarea președintelui ANAF

Măsurile fiscale și repornirea economiei de la teorie la practică
loading-player

Playback of this video is not currently available

Asigurarea lichidității în economie și evitarea insolvenței companiilor sunt principalele obiective ale măsurilor luate în domeniul fiscal, de la izbucnirea pandemiei COVID-19. Amânarea la plată a obligațiilor fiscale, o nouă procedură de rambursare a TVA, extinderea restructurării financiare și mai nou, amnistia fiscală au fost adoptate pentru a diminua, măcar temporar, povara fiscală. În același timp, s-au acordat bonificații pentru a-i încuraja pe cei care dispun de numerar să achite debitele mai rapid pentru a susține veniturile bugetare.

Cum au fost puse în practică aceste măsuri până acum și ce impact au pentru contribuabili? Care sunt oportunitățile și dificultățile? Cum s-a schimbat relația cu administrația fiscală? Ce alte măsuri sunt analizate și ar putea fi luate în perioada următoare?

PwC România organizează vineri, 29 mai, începând cu ora 10:30, o dezbatere online pe aceste subiecte transmisă în direct pe platforma HotNews la care vor participa Daniel Anghel, Partener coordonator al servicilor fiscale și juridice, Ionuț Simion, Country Managing Partner și Dan Dascălu, Partener și coordonator al practicii de litigii D&B David și Baias.

La discuție este invitată Mirela Călugăreanupreședintele ANAF, care va prezenta atât măsurile luate de instituție, cât și cele pe care le așteaptă mediul de afaceri în această perioadă și va răspunde întrebărilor adresate.


28 Mai 2020

loading-player

Playback of this video is not currently available

PwC Romania and SAP invites you on Thursday28 May 2020, starting at 11.00am, to the webinar "Business Planning: towards an integrated approach".

The discussions will concentrate on how your organizations can gain more visibility on the relationships between resources, capabilities and results as well as maximize their output by linking strategic plans with sales, operational and financial plans.

Thus, the main topics of the agenda will be the following:

 • Business Overview: what is the added value of a more integrated approach when it comes to business planning, in the current macroeconomic context?
 • Integrated Business Planning:
  • Design to operate (holistic supply chain map)
  • Solution Overview
  • Demo
 • Q&A Session

The webinar will be held on Webex. You will receive an invitation in your calendar 12 hours before the starting time.

SpeakersRadu Bădiceanu - Director, PwC Romania, Mihai Croitoru - Manager, PwC Romania, Gregor Loncar - Presales Expert, SAP.

Registrations can be made here within the maximum possible number of participants for this format.


22 Mai 2020

Echipa PwC și D&B David și Baias va prezenta în cadrul webinarului din data de 22 mai, începând cu ora 10.00, mecanismul prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 69/2020 pentru anularea unor accesorii. Ordonanța reglementează patru tipuri de facilități fiscale ce acoperă toate situațiile cu care se pot confrunta toate categoriile de debitori, cum ar fi persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. 

Colegii noștri își propun să aducă răspunsuri și clarificări pentru următoarele puncte:

 • Vă încadrați în ipotezele vizate de OUG nr. 69/2020?
 • Ce condiții ar trebui să îndepliniți pentru a beneficia de noua amnistie?
 • Procedura aferentă anulării obligațiilor accesorii - detaliile dau tonul la muzică
 • Noua amnistie, o soluție viabilă pentru situațiile practice cu care vă confruntați?

La finalul prezentărilor va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră.

Vorbitori: Daniel Anghel - Partener, Liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și juridică, PwC România, Dan Dascălu - Partener, Liderul practicii de litigii fiscale, D&B David și Baias, Ruxandra Târlescu - Partener, PwC România, Mihail Boian - Partener, D&B David și Baias, Inge Abdulcair - Director, PwC România, Iulian Panfiloiu - Senior Manager, PwC România, Andrei Iancu - Avocat senior coordonator, D&B David și Baias.

Înscrierile se pot face mai jos în limita numărului maxim posibil de participanți pentru acest format.

 


20 Mai 2020

Echipa PwC România vă invită miercuri, 20 mai 2020, începând cu ora 10.00, la webinarul dedicat clienților din industria de retail & consumer (R&C) - „Cum va arăta industria de retail în era post COVID-19? Impactul actualelor evoluții  și noi perspective".

Temele principale de discuție sunt: contextul macroeconomic și trenduri în industria de R&C,  reglementări relevante în industria de retail, aspecte importante cu privire la desfășurarea inspecțiilor fiscale. De asemenea, vom discuta despre îmbunătățirea fluxurilor de numerar, managementul capitalului de lucru și raportare financiară, precum și despre tendințele în comerțul online.

VorbitoriMihai Anița - Partener, Servicii de audit, Ruxandra Târlescu - Partener, Servicii fiscale, Monica Movileanu - Partener, Servicii de audit, Mircea Bozga - Partener, Servicii de audit al riscului, Gabriel Voicilă - Partener, Tehnologie, Inge Abdulcair - Director, Servicii fiscale, Andrei Dochia - Director, Consultanță Servicii Risc și Reglementare .


14 mai 2020

Echipa PwC România specializată în servicii de consultanță de mediu vă invită joi, 14 mai 2020, începând cu ora 10.00, la webinarul „Obligațiile la Fondul pentru Mediu: schimbări și pașii următori în contextul crizei COVID-19".

Temele principale de discuție sunt: obligațiile de raportare ale operatorilor economici către Administrația Fondului pentru Mediu în perioada crizei provocate de COVID-19, cum se îndeplinesc țintele de reciclare și colectare a deșeurilor, depunerea declarațiilor la Fondul pentru Mediu prin mijloace electronice. De asemenea, vom aborda măsurile adoptate de autoritățile de mediu în contextul pandemiei COVID-19, dar și obligațiile de înregistrare a operatorilor economici la alte autorități. Nu în ultimul rând, vom dezbate posibile scenarii privind desfășurarea inspecțiilor de către Administrația Fondului pentru Mediu după ieșirea din starea de urgență.

VorbitoriDaniel Anghel - Partener, Liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, Andreea Giovani - Senior Manager, Carmen Dan - Manager, Andrei Iancu - Avocat senior coordonator, D&B David și Baias.

 


6 Mai 2020

Echipa integrată PwC România specializată în servicii financiare vă invită miercuri, 6 mai 2020, în intervalul orar 10.00 - 12.00, la webinarul „Impactul măsurilor juridice și fiscale în contextul COVID-19 pentru societățile de leasing și asupra altor categorii de IFN. Studii de caz".

Vor fi discutate  prevederile în vigoare,  evoluțiile așteptate, modalități de a îmbunătăți fluxurile de numerar, implicațiile contabile ale condițiilor actuale și efectele asupra raportărilor financiare pentru 2020. La finalul prezentărilor va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

VorbitoriDiana Coroabă, Partener Servicii Fiscale, Liderul echipei integrate de servicii financiare, Ana-Maria Butucaru, Partener Audit, Consultanță Contabilă, Risc și Reglementare, Inge Abdulcair, Director Servicii Fiscale, Ovidiu Bold, Avocat senior coordonator, D&B David și Baias, Anca Macovei, Senior Manager, Servicii fiscale.

30 Aprilie 2020

Joi, 30 aprilie, echipa de tehnologie PwC România și DocProcess vă invită la webinarul „Viitorul centrelor de shared services după COVID-19" începând cu ora 11.00. Vor fi abordate subiecte precum schimbarea modelului de business, digitalizarea industriei, dar și evoluția resurselor umane active în acest domeniu.

Înscrierile se pot face aici în limita numărului maxim posibil de participanți pentru acest format.

Vorbitori:  Dinu Bumbacea, Partener și Lider Consultanță în afaceri PwC România, Gabriel Voicila, Partener Tehnologie, PwC Romania, Liviu Apolozan, Founder & VP, DocProcess, Monica Dumitriu, Marketing Director, DocProcess.


29 Aprilie 2020

Echipa integrată PwC România specializată în industria farmaceutică și servicii medicale vă invită miercuri, 29 aprilie 2020, în intervalul orar 10.00 - 12.00, la webinarul „Industria farmaceutică și de servicii medicale în contextul pandemiei COVID-19". Vor fi discutate măsurile fiscale aplicabile în contextul pandemiei COVID-19, provocările industriei în prezent, dar și așteptările în domeniul fiscal în perioada ulterioară crizei.

La finalul prezentărilor, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră.

VorbitoriRuxandra Târlescu  - Partener, Servicii fiscale, Irina Nistor - Director, Global Mobility, Adina Vizoli - Director, Servicii fiscale, Alexandra Popa - Senior Manager, Servicii fiscale și Mihail Boian - Partener, D&B David și Baias.


28 Aprilie 2020

Echipa PwC România specializată în prețuri de transfer vă invită marți, 28 aprilie 2020, începând cu ora 11.00, la webinarul „Prețuri de transfer - soluții locale pentru o provocare globală".  

Vom discuta despre implicațiile actualei crize economice generate de COVID-19 asupra modelelor de afaceri și politicilor de prețuri de transfer, despre modul de gestionare a pierderilor și opțiunile de documentare disponibile

La finalul prezentărilor, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră cu 12 ore înainte de desfășurarea evenimentului.

VorbitoriIonuț Simion, Country Managing Partner, Daniela Dinu, Director, Monica Todose, Senior Manager, Ana Sacal, Senior Manager și Georgiana Gheorghe, Senior Manager.


15 Aprilie 2020

loading-player

Playback of this video is not currently available

În noul context al distanțării sociale, tehnologia și-a dovedit din plin utilitatea pentru că multe activități au putut continua neîntrerupt. Mai mult ca oricând companiile, angajații si autoritățile publice conștientizează rolul tehnologiei. Această perioadă ar putea reprezenta un alt moment de ”disrupție” economică și socială.

Va accelera pandemia COVID-19 transformarea digitală? Care sunt implicațiile pentru angajați, mediul de afaceri și sectorul public? Care sunt competențele necesare pentru angajați? Cum va evolua automatizarea locurilor de muncă? Se va adapta sectorul public mai rapid acestei tendințe? Care va fi noua realitate post COVID-19?

Vor răspunde acestor întrebări, în cadrul webinarului PwC România, transmis miercuri, 15 aprilie, de la ora 11.00: Dinu Bumbăcea, Partener, Lider Consultanță în afaceri, Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, Oana Munteanu, Senior Manager, People & Organization, Radu Bădiceanu, Director Tehnologie, Rareș Stănescu, Senior Manager tehnologie.


14 Aprilie 2020

Echipa integrată PwC România specializată în servicii financiare vă invită marți, 14 aprilie 2020, începând cu ora 15.00, la webinarul „Impactul crizei COVID-19 asupra sectorului financiar". Vor fi discutate provocările OUG 37/2020, precum și beneficiile fiscale și sociale pe perioada stării de urgență.

Vorbitori: Diana Coroabă, Partener Servicii Fiscale, Liderul echipei integrate de servicii financiare, Ana-Maria Butucaru, Partener Audit, Consultanță Contabilă, Risc și Reglementare, Andrei Dochia, Director, Consultanță Servicii Risc si Reglementare, Irina Nistor, Director, Global Mobility, Ovidiu Bold, Avocat senior coordonator, D&B David și Baias.


14 Aprilie 2020

Echipa integrată PwC România și D&B David și Baias specializată în servicii de consultanță fiscală și juridică vă invită marți, 14 aprilie 2020, în intervalul orar 10.00 - 12.00, la webinarul „Oamenii și organizațiile în vremuri de criză - provocări și răspunsuri la intersecția dreptului muncii, resurselor umane și fiscalității". Vor fi discutate măsurile fiscale și cele privind șomajul tehnic recent intrate în vigoare, precum și scenarii pentru sustenabilitatea afacerii și siguranța angajaților în criză.

VorbitoriDan Dascălu, Partener, Liderul echipelor de litigii și dreptul muncii, D&B David şi Baias, Irina Nistor - Director, Global Mobility, PwC România, Oana Munteanu - Senior Manager, People & Organisation, PwC România, Ioana Cercel - Avocat senior coordonator, D&B David și Baias.


Webinar 31 Martie 2020

loading-player

Playback of this video is not currently available


Echipa PwC România Tax&Legal a susținut un webinar privind derogările speciale adoptate în privința șomajului tehnic, măsurile în domeniul fiscal, propunerile de sprijin pentru mediul de afaceri și interacțiunea online cu autoritățile fiscale.

Au participat: Daniel Anghel, Partener și liderul serviciilor fiscale și juridice, Andreea Mitiriță, Partener Servicii fiscale, Dan Dascălu, Partener liderul practicilor de litigii și dreptul muncii D&B David și Baias, Ionuț Sas, Partener Servicii fiscale și Irina Nistor, Director PwC România.

Urmăriți înregistrarea video.

Vezi mai multe evenimente
Follow us