Tax Technology

Abordăm astăzi provocările zilei de mâine

Într-o lume în continuă schimbare, ne ajutăm clienții să își construiască de astăzi o funcție fiscală a viitorului în cadrul departamentului financiar. Metoda noastră integrată de gestionare a obligațiilor fiscale reunește configurarea funcției fiscale și a tehnologiei cu livrarea proiectelor de conformare fiscală și contabilă. Prin alinierea strategiei fiscale și tehnologice a clienților la obiectivele comerciale, funcția fiscală va deveni un beneficiu strategic pentru companii, adăugând valoare în întreaga organizație.

Înțelegerea provocărilor, obiectivelor și nevoilor organizației dumneavoastră reprezintă doar primul pas. O schimbare reușită nu presupune doar rezultatele finale, ci va necesita regândirea integrală a proceselor.

Playback of this video is not currently available

2:01

Making tax technology simple

How can your tax function leverage the power of technology to drive efficiency, improve processes and manage risk?

Descoperiți soluțiile noastre


Aflați mai multe despre Tax Technology

Departamentul de fiscalitate din cadrul fiecărei organizații înțelege tot mai bine beneficiile utilizării tehnologiei pentru a spori eficiența, a îmbunătăți procesele fiscale și a gestiona riscurile.

Companiile înțeleg în general importanța creării de strategii privind tehnologia fiscală și a urmăririi inițiativelor conexe, dar majoritatea organizațiilor încă nu au făcut investiții adecvate în acest domeniu. Aceste investiții joacă un rol esențial în transformarea funcției fiscale într-un partener strategic în cadrul unei organizații. Din acest motiv este necesar ca managerii departamentului de fiscalitate și liderii organizației să colaboreze pentru a definitiva următorii pași în evoluția funcției fiscale.

Cum vă putem ajuta

Optimizarea datelor și a tehnologiei

Prin îmbunătățirea calității datelor și automatizarea proceselor, tehnologia vă poate ajuta să vă transformați funcția fiscală într-un catalizator eficient în urmărirea obiectivelor dumneavoastră de afaceri.

O funcție fiscală modernă și eficientă are o strategie tehnologică definită, aliniată la toate departamentele strategice ale organizației. Vă putem ajuta să integrați tehnologia în funcția fiscală ca parte a strategiei dumneavoastră de afaceri. De asemenea, putem colabora pentru a crea un plan clar pentru livrabile, fie prin punerea în aplicare a unei noi tehnologii, fie prin optimizarea tehnologiei existente. Vom coopera pentru a identifica, asocia și transforma procesele dumneavoastră fiscale, valorificând cele mai recente tehnologii pentru a automatiza acolo unde acestea aduc valoare adăugată.

Vă putem ajuta:

  • creând împreună un plan pentru tehnologia utilizată de funcția fiscală. Aceasta se bazează pe instrumentele utilizate în prezent în cadrul companiei dumneavoastră. Apoi vă putem ajuta să vă perfecționați planurile în conformitate cu obiectivele dumneavoastră strategice.

  • prin automatizarea proceselor manuale, a reconcilierilor necesare raportărilor și a colectării de date pe web. Soluțiile noastre se bazează pe fluxuri de lucru de date automatizate care se integrează în cadrul general de gestionare a datelor fiscale.

  • prin dezvoltarea unor instrumente care oferă informații de afaceri utile pentru a ajuta la planificarea fiscală, prognozarea scenariilor și analiza predictivă.

  • oferind echipelor dumneavoastră cursuri de perfecționare despre automatizare și ajutându-le să identifice utilizări practice de îmbunătățire a proceselor. Acest lucru vă va ajuta să introduceți automatizări în modul dumneavoastră de lucru, sprijinind și tehnologizarea funcției fiscale.

  • în implementarea și utilizarea acestor zone sub formă de serviciu care vă permite automatizarea mai rapidă a proceselor.

  • crearea unui model de guvernanță durabil și agil care formalizează rolurile și responsabilitățile părților interesate și care totodată actualizează controalele interne, abordează provocările suplimentare de gestionare a schimbărilor și monitorizează schimbările legislative și din cadrul companiei.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.loadingText}}

Contact us

Daniel Anghel

Daniel Anghel

Partener și Lider al Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC Romania

Follow us