Conferința de Taxe PwC România

Cluj- Napoca- 7 noiembrie, ora 10.00

Timișoara- 8 noiembrie, ora 10.00 

Echipa PwC România are plăcerea de a vă invita la conferințele de fiscalitate care vor avea loc pe 7 noiembrie 2023 la Cluj-Napoca și pe 8 noiembrie 2023 la Timișoara, între orele 10.00-14.00

 

Subiectele abordate în cadrul conferinței:

Modificările fiscale anunțate pentru anul viitor vor avea implicații complexe pentru mediul de afaceri, iar pregătirea pentru aplicarea lor necesită o analiză atentă. Astfel, vom aborda în cadrul conferinței cele mai importante efecte ale pachetului de măsuri fiscale, precum impozitul minim pe cifra de afaceri, eliminarea sau limitarea unor facilități fiscale, noile cote de TVA, elemente de ordin contabil corelate cu aceste modificări fiscale, cât și aspecte legate de practicile întalnite în cadrul inspecțiilor fiscale. 

Tot de anul viitor sistemul RO e-Factura va deveni obligatoriu pentru toate tranzacțiile B2B din România și va schimba modul în care companiile interacționează cu administrația fiscală. Vom detalia cum se va aplica noul sistem și cum va funcționa în practică însă vom aborda și elemente mai complexe, precum provocările implementării diferitelor soluții precum e-factura/ SAF-T în arhitectura actuală a sistemelor utilizate de contribuabili.  

ESG a trecut de la etapa de recomandare, la obligație. Începând cu anul 2024 obligația de raportare pe criterii de sustenabilitate va deveni realitate, dar până la raportare sunt multi alți pași de întreprins astfel încât companiile să fie pregătite să elaboreze rapoartele. Din multitudinea de directive europene privind ESG, CSRD are aplicarea cea mai iminentă și de impact, companiile urmând să întocmească rapoarte pe criterii de sustenabilitate, care vor fi supuse procesului de audit. Vom discuta despre indicatorii ESG ce trebuie implementați și monitorizați astfel încât să fiți pregătiți pentru cerințele de raportare și transparență care vor intra în vigoare din 2024.

Investițiile privind realizarea de capacități proprii de producere a energiei din surse regenerabile și cele privind creșterea eficienței energetice au pondere din ce în ce mai crescută în strategiile companiilor românești. Prezentarea va trece în revistă oportunitățile pe care surse de finanțare publice, precum Fondul pentru Modernizare, le oferă pentru co-finanțarea acestui tip de investiții. Vor fi prezentate atât ajutoare de stat investiționale, de tipul granturilor, cât și operaționale, de tipul contractelor pentru diferență (CfD).

De asemenea vom răspunde întrebărilor dvs atât pe marginea acestor subiecte, cât și a altora care vă preocupă. La finalul conferințelor, vă invităm la masa de prânz.

Speakeri:

  • Adriana Costea, Partener, PwC România
  • Ana-Maria Iordache, Partener, D&B David și Baias
  • Monica Biota, Partener, PwC România
  • Monica Todose, Director, PwC România
  • Ruxandra Popescu, Director, PwC România
  • Bogdan Carpa-veche, Director, PwC România
  • Sergiu Ștefea, Director, PwC România
  • Voicu Stoiciu, Director, PwC România
  • Alexandra Rogojan, Senior Manager, PwC România
  • Sonia Voinescu, Avocat Senior Colaborator, D&B David și Baias
  • Horia Dan, Senior Manager, PwC România
  • Mihai Brezeanu, Manager, PwC România
  • Alexandra Vizitiu, Manager, PwC România
  • Vlad Lăscuț, Manager, PwC România

Participarea este gratuită și vă puteți înscrie la link-urile de mai jos:

În cazul în care nu puteți completa formularul de înregistrare, vă rugăm să ne scrieți la ro_events@pwc.com.

Follow us