Candidații și procesul de recrutare

20/04/18

Când se înscriu online pentru a candida la un post în PwC prin intermediul site-urilor PwC pentru cariere, candidații trebuie să consulte informațiile disponibile în acest scop pentru a afla detalii despre  motivele și modul în care se colectează și procesează datele cu caracter personal.  

Pentru mai multe informații despre procesele noastre de recrutare, vă rugăm să vizitați pagina noastră de cariere.

Colectarea datelor cu caracter personal

Colectăm date cu caracter personal de la candidați ca parte a procesului nostru de recrutare. Datele cu caracter personal ne pot fi transmise direct de către un candidat sau prin intermediul unui terț, de exemplu, o agenție de recrutare, în funcție de particularitățile proceselor de recrutare.

Informațiile pe care le prelucrăm includ informații standard despre studiile dumneavoastră, parcursul dumneavoastră profesional, alte informații privind activitatea profesională și orice alte informații transmise către noi prin CV-ul dumneavoastră sau prin scrisoarea de candidatură sau prin orice alte formulare de recrutare pe care sunteți solicitați să le completați ca parte a acestui proces.

Vă rugăm să nu ne transmiteți nicio informație privind așa numitele categorii speciale de date cu caracter personal”, care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, convingerile religioase, apartenența la sindicate, datele genetice, datele biometrice (când sunt utilizate în scopuri de identificare), sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală.

Utilizarea datelor cu caracter personal

Utilizăm informațiile deținute despre dumneavoastră astfel:

  • pentru a face posibilă participarea dumneavoastră la procesul de recrutare pentru un anume post,
  • dacă ne transmiteți consimțământul dumneavoastră – pentru a vă informa asupra oportunităților de angajare relevante în cadrul PwC,
  • pentru a vă informa asupra evenimentelor privind oportunitățile de angajare, organizate de către sau cu participarea PwC, dacă ați acceptat să fiți contactat în aceste scopuri.

Temeiul legal al prelucrării

Deținem și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în baza temeiului legal (prevederile Codului muncii) și în vederea parcurgerii etapelor la solicitarea dumneavoastră - anterior încheierii unui contract de muncă. De asemenea, putem prelucra anumite date ale dumneavoastră pe baza intereselor noastre legitime de a vă recruta în calitate de candidat. În cazurile în care ne acordați consimțământul pentru a vă utiliza datele în scopuri specifice, vom prelucra datele în baza consimțământului dumneavoastră.

În cazul unui proces de recrutare neîncheiat prin angajare, vom păstra datele dumneavoastră pe baza consimțământului acordat.

Păstrarea datelor

În cazul în care candidatura dumneavoastră se încheie prin angajare, datele dumneavoastră sunt păstrate pentru utilizare în relația de muncă, conform reglementărilor legale. Documentele de candidatură ale candidaților pentru care procesul de recrutare nu s-a încheiat prin angajare sunt șterse după maximum douăsprezece luni. Vă solicităm consimțământul înainte de a vă păstra o perioadă mai lungă documentele de candidatură în baza noastră de candidați.

 

Follow us