Ionuț Simion

Ionuț Simion

Country Managing Partner, Romania

Ionuţ Simion este Country Managing Partner al PwC România, coordonând o echipă de peste 800 de profesionişti, incluzând 21 parteneri, în 3 linii de servicii – Audit, Consultanţă Fiscală şi Juridică, şi Consultanţă pentru Management şi Tranzacţii. Totodată, este membru în Consiliul de Conducere al PwC în regiunea Europei Centrale si de Est.  

Ionuţ este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde deţine şi un doctorat în Economie.

Ionuţ este unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali din România şi a fost timp de 6 ani liderul Comitetului de Taxe al Amcham.  În prezent este vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali din România.

În plus, Ionuţ este Preşedinte al AmCham. Din această poziţie, el este implicat în discuţiile şi negocierile purtate cu autorităţile române pe marginea mai multor iniţiative legislative cu impact asupra mediului de afaceri din România. Totodata, Ionuţ a coordonat în 2016 elaborarea unui document complex de politici publice – Priorităţi pentru România – care conţine propuneri de măsuri concrete în toate sectoarele cheie pentru dezvoltarea României.

Ionuţ Simion este unul dintre pionierii domeniului preţurilor de transfer din România. Înainte de a deveni Country Managing Partner, Ionuţ a fost timp de 8 ani liderul echipei de Preţuri de Transfer din cadrul PwC Europa Centrală şi de Est, precum şi membru asistent al Forumului Mixt de Preţuri de Transfer al Uniunii Europene.

Totodată, Ionuţ Simion este membru în boardul Romanian American Foundation (RAF), organizaţie a cărei misiune este să promoveze şi să consolideze condiţiile necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice, prin susţinerea a diverse proiecte legate de societatea civilă, educaţie şi ecoturism. 

Contact details

Email