Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Ionuț Simion

Ionuț Simion

Partener, Liderul Clients & Markets, Romania

\Ionuţ Simion este Liderul Clients & Markets, precum și Liderul departamentelor de Prețuri de Transfer și Tax Regulatory and Strategy ale PwC România. Totodată, este Liderul serviciilor de Prețuri de Transfer și membru în Consiliul de Conducere al PwC în regiunea Europei Centrale și de Est.  În perioada 2015-2021, a deținut funcția de Country Managing Partner PwC România.

În prezent este preşedintele AmCham România și co-președinte al Comitetului de Taxe al acesteia. De asemenea, este vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali din România. Fiind unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi fiscali din România, din aceste poziţii, este implicat în discuţiile şi negocierile purtate cu autorităţile române pe marginea mai multor iniţiative legislative cu impact asupra mediului de afaceri din România. Totodată, Ionuţ a coordonat în 2020 elaborarea unui document complex de politici publice – Priorităţi pentru România – care conţine propuneri de măsuri concrete în toate sectoarele cheie pentru dezvoltarea României.

De asemenea, Ionuţ este membru în boardul Junior Achievement România, organizație non profit de educație economică și antreprenorială, și al Romanian American Foundation (RAF), organizaţie a cărei misiune este să promoveze şi să consolideze condiţiile necesare unei economii de piaţă sustenabile şi unei societăţi democratice, prin susţinerea diverselor proiecte legate de antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare civilă. Ionuţ este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, unde deţine şi un doctorat în Economie.

Contact details

Email