cPPA - sprijin pentru afacerea ta

Ce este cPPA?

cPPA sau Corporate Power Purchase Agreements reprezintă un contract pe termen lung (in general mai mare de 10 ani) pentru achiziționarea de energie electrică din surse regenerabile, încheiat direct între un producător de energie electrică și o companie cu un consum semnificativ de electricitate.

Contractele cPPA se împart în două tipuri principale:

  • cPPA de tip virtual - sunt contracte financiare care acopera prețul energiei electrice similar cu contractele swap sau CfD
  • cPPA de tip fizic - sunt contracte care implică livrarea fizică a energiei (conexiune directă cu unitatea de producție).

Pentru cine?

Aceste acorduri reprezintă o soluție atractivă pentru companiile care sunt mari consumatori de energie electrică. De obicei, în cazul în care consumul total de energie electrică depășește 25 GWh/an, cPPA este o opțiune de luat în considerare.

Care sunt beneficiile?

  • Fixarea prețului energiei electrice pe termen lung
  • Economii la prețul energiei electrice (până la câteva zeci de procente)
  • Atingerea obiectivelor de consum de energie din surse regenerabile

Care sunt provocările?

Securizarea acestui tip de contract necesită acoperirea unui număr de riscuri legate de modul în care sunt livrate volumele, echilibrarea lor, potențialele schimbări viitoare ale legilor sau provocările fiscale și contabile.

Cum vă putem ajuta?

Oferim servicii pentru a răspunde tuturor nevoilor consumatorilor de energie - de la dezvoltarea strategiei energetice a companiei, la obținerea de oferte de pe piață, la evaluarea lor; de la evaluarea costurilor reale și a profitabilității contractului până la negociere și implementare.

Dacă sunteți interesați de soluția cPPA, ne puteți contacta mai jos.

NOTĂ DE INFORMARE ȘI CONSIMȚĂMÂNTUL PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin apăsarea butonului „ Sunt interesat”, vă oferiți consimțământul pentru a fi contactat de un consultant PwC cu privire la o discuție despre cPPA pentru compania pe care o reprezentați.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate de PwC conform condițiilor descrise în nota de informare.

CONSIMȚĂMÂNT PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal să fie prelucrate conform condițiilor descrise în prezenta nota de informare.

Contact us

Dinu Bumbăcea

Dinu Bumbăcea

Country Managing Partner și Lider al Departamentului de Consultanță pentru Afaceri, PwC Romania

Alexandru Enea

Alexandru Enea

Director, PwC Romania

Follow us