Soluția e-Transport

Nerespectarea cerințelor legale privind RO e-Transport se sancționează cu amendă de până la 100.000 lei, precum și confiscarea contravalorii bunurilor nedeclarate.

Sunteți vizați de sistemul de raportare Ro e-Transport?

Soluția e-Transport dezvoltată de PwC România este o platformă preconfigurată care automatizează procesele necesare raportării în sistemul Ro e-Transport și facilitează conformarea cu obligațiile legale mult mai rapid și mai simplu.

Fiind integrată cu soluțiile de business ale companiilor și direct conectată la sistemul informatic al ANAF, soluția e-Transport colectează, validează și agregă datele din sistemele dvs și ale partenerilor dvs de afaceri cu scopul de a genera codul UIT

Transportul internațional rutier de bunuri, însemnând atât operațiunile vamale de import – export, cât și tranzacțiile intracomunitare (achiziții, respectiv livrări intracomunitare), a fost inclus în sfera de aplicare a obligațiilor RO e-Transport, începând din acest an.  Citiți aici mai multe despre obligațiile e-Transport.


Avantajele soluției PwC e-Transport

  • Reduce semnificativ durata necesară raportării în platforma RO e-Transport

  • Elimină riscul de apariție a erorilor

  • Oferă funcționalități variate de raportare, integrare și modificare de date

  • Poate fi accesată de pe orice dispozitiv și utilizată de oriunde.

  • Solutie SaaS (software as a service)

Dacă sunteți interesați de soluția e-Transport, ne puteți contacta mai jos. Experții noștri vor reveni curând.

Datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate pentru a vă informa despre firmele membre PwC și despre serviciile oferite de acestea. Informații complete despre prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal sunt disponibile în Nota de informare.

 

 

Ce înseamnă RO e-Transport? Operatorii economici trebuie să se conformeze atât cu obligațiile referitoare la transportul pe teritoriul național al bunurilor cu risc fiscal ridicat, care au fost introduse în 2023, cât și cu obligațiile referitoare la transportul internațional rutier de bunuri, aplicabile din 2024. Mai multe informații despre aceste obligații citiți aici.

 

 


Soluția e-transport a fost realizată de:

Contact us

Rares Stanescu

Rares Stanescu

Director, Romania

Florin Neagoe

Florin Neagoe

Manager, Tax Services, Romania

Follow us