Din culisele inspecțiilor fiscale III – Corelația dintre Procedura acordurilor amiabile (MAP) și litigiile fiscale

8 Decembrie 2020, ora 9:30

Echipa de prețuri de transfer a PwC România și de litigii și dispute fiscale din D&B David și Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România, vă invită marți, 8 Decembrie  2020între orele 09:30 - 11:00, la webinarul „Din culisele inspecțiilor fiscale – Corelația dintre Procedura acordurilor amiabile (MAP) și litigiile fiscale".

Acesta este al treilea și ultimul din seria de evenimente ”Din culisele inspecției fiscale” în care ne propunem să detaliem într-o manieră practică diferitele soluții pentru gestionarea consecințelor și implicațiilor inspecțiilor fiscale după finalizarea acestora.   

În cadrul acestui webinar, vom prezenta cazuri întâlnite în practica noastră de asistare a companiilor în situațiile de dublă impozitare prin recurgerea nu doar la remediile naționale (instanțele naționale), ci și la mecanismele stabilite și adoptate la nivel european și internațional (procedurile amiabile).


Vom discuta, deci, despre practicile și tendințele naționale, europene și internaționale în privința MAP prin raportare atât la recentele dispoziții ale Directivei privind mecanismul de soluționare a litigiilor fiscale în Uniunea Europeană, cât și la Convenția UE de arbitraj privind prețurile de transfer și diferitele convenții de evitare a dublei impuneri, luând în considerare și tendințele de la nivel internațional desprinse din documentele OECD. Vom reliefa în egală măsură și impactul pe care utilizarea acestor mecanisme le poate avea asupra inspecțiilor fiscale viitoare, corelând astfel concluziile desprinse din cele două evenimente anterioare.

De asemenea, vom încerca astfel să creionăm coordonatele adecvate care să vă permită adoptarea celei mai bune decizii în situațiile dificile cu care vă confruntați în practică.

Vă invităm să ne transmiteți întrebările voastre atât înainte de eveniment, cât și pe parcursul acestuia, urmând ca la finalul prezentărilor să avem o sesiune dedicată pentru răspunsuri. Webinarul va fi transmis pe platforma Webex. Veți primi o invitație în calendarul dumneavoastră.


Vorbitori

Ionuț Simion

Partner, Tax Services, PwC Romania

Email

Dan Dascălu

Partener, D&B DAVID si BAIAS S.C.A., Romania

Email

Monica Todose

Director, Tax Services, PwC Romania

Email

Mihail Boian

Partener, D&B DAVID si BAIAS S.C.A., Romania

Email


Blog Post Webinar TP III

OCDE a desemnat campionii procedurii amiabile. România, încotro?

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a publicat cu ocazia Zilei certitudinii fiscale (Tax Certainty Day) de pe 18 noiembrie 2020, un top al celor mai performante țări în cadrul procedurilor amiabile, intitulat Premiile MAP 2019. Este document nou care vine în completarea statisticilor anuale privind procedurile amiabile (Mutual Agreement Procedure – MAP) pe care organizația le face publice cu regularitate.

Vom prezenta succint în continuare aspectele cele mai relevante atât în privința statisticilor globale privind procedurile amiabile, cât și câștigătorii Premiilor MAP 2019, pentru fiecare dintre categoriile propuse de OCDE, cu referire la locul pe care îl ocupă România în cadrul acestui „peisaj” global al procedurilor amiabile.

Citește mai mult

Follow us