Când și cum transmitem datele cu caracter personal și locațiile de prelucrare

20/04/18

Transmitem datele cu caracter personal altor persoane numai dacă legea ne permite acest lucru. Când transmitem datele altor persoane, stabilim aranjamente contractuale și mecanisme de securitate pentru a proteja datele și a respecta standardele noastre de protecție a datelor, de confidențialitate și de securitate.

Facem parte dintr-o rețea globală de firme și, împreună cu alți furnizori de servicii profesionale, utilizăm terți aflați în alte țări care ne ajută la desfășurarea activității.  Prin urmare, datele cu caracter personal pot fi transferate în afara țărilor în care ne aflăm sau în care se află clienții noștri.

În ceea ce privește datele cu caracter personal reglementate de legislația UE, vă rugăm să rețineți: transferurile transfrontaliere pot include țări din afara Uniunii Europene („UE”) și țări ce nu dețin o legislație care să ofere protecție specifică pentru datele cu caracter personal. Am luat măsuri pentru a ne asigura că toate datele cu caracter personal sunt furnizate cu măsuri de protecție adecvate și că toate transferurile acestor date în afara UE se realizează conform legii. Dacă transferăm date cu caracter personal în afara UE către o țară care nu este considerată de Comisia Europeană ca oferind un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, transferurile se vor realiza pe baza unui contract care acoperă cerințele UE referitoare la transferul datelor cu caracter personal în afara UE, cum ar fi clauzele contractuale standard aprobate de Comisia Europeană. Clauzele contractuale standard aprobate de Comisia Europeană sunt disponibile aici.

Datele cu caracter personal deținute de noi pot fi transferate către:

  • Alte firme membre PwC.
  • Pentru detalii despre locațiile firmelor noastre membre, vă rugăm dați click aici. Putem transmite date cu caracter personal altor firme membre PwC dacă este necesar în scopuri administrative și pentru a furniza servicii profesionale clienților noștri (de exemplu, la furnizarea serviciilor care implică consultanța din partea firmelor membre PwC din diferite teritorii). Contactele noastre comerciale sunt vizibile și folosite de utilizatorii PwC de la alte firme membre PwC pentru a afla mai multe informații despre o persoană de contact, client sau oportunitate de care sunt interesați (vă rugăm să consultați secțiunea Contacte comerciale din această notă de informare pentru a afla mai multe informații despre modul în care prelucrăm acest tip de date).
  • Organizațiile terțe care ne furnizează aplicații/funcționalități, prelucrarea datelor sau servicii IT.
  • Utilizăm terți care ne ajută la prestarea serviciilor și la furnizarea, exploatarea și administrarea sistemelor noastre IT interne. De exemplu, furnizorii de tehnologia informației, de software bazate pe cloud ca furnizori de servicii, de gestionare a identității, de găzduire și administrare a site-urilor, de analiză a datelor, cópii de siguranță a datelor, de servicii de securitate și stocare. Serverele care alimentează și facilitează infrastructura cloud sunt amplasate în centre de date securizate din întreaga lume, iar datele cu caracter personal pot fi stocate în oricare dintre acestea.
  • Organizațiile terțe care ne ajută la furnizarea bunurilor sau informațiilor și prestarea serviciilor.
  • Auditorii și alți consultanți de specialitate.
  • Organisme de aplicare a legii sau alte agenții guvernamentale sau de reglementare sau alți terți conform cerințelor cuprinse în, și în conformitate cu, legile sau reglementările aplicabile.
  • Ocazional, primim solicitări din partea unor terți autorizați să obțină dezvăluirea datelor cu caracter personal, cum ar fi pentru a verifica dacă respectăm legea și reglementările aplicabile, pentru a investiga o presupusă infracțiune, pentru a stabili, exercita sau apăra drepturi legale. Răspundem solicitărilor de date cu caracter personal doar dacă ni se permite acest lucru în conformitate cu legea sau reglementările aplicabile.

Puteți găsi lista subîmputerniciților noștri principali aici.

Follow us