Daniel Anghel

Daniel Anghel

Partener, Liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, Romania

Daniel Anghel s-a alăturat firmei PwC România în 1997, fiind fost angajat al Ministerului de Comerţ Exterior. În prezent este liderul Departamentului de impozite şi taxe indirecte din cadrul PwC Europa Centrală şi de Est şi este specializat în TVA, proceduri vamale şi comerţ internaţional. În această calitate, oferă consultanţă clienţilor în aspecte legate de managementul riscurilor privind impozitele şi taxele indirecte, planificarea precum şi optimizarea operaţiunilor transfrontaliere.

Daniel Anghel este licenţiat în ştiinţe economice la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi deţine un Certificat Profesional în Management acordat de Open University prin London Business School. De asemenea, Daniel este Vicepresedintele Consiliului Investitorilor Străini, membru al Camerei Consultanţilor Fiscali (consultant fiscal) şi Coordonează Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Daniel a lucrat pentru clienţi din numeroase sectoare de activitate, cele mai reprezentative fiind industria constructoare de maşini, industria petrolieră, industria farmaceutică, a produselor industriale, de telecomunicaţii şi IT, comerţ cu amănuntul şi bunuri de consum.

Daniel a participat împreună cu PwC Belgia într-un amplu proiect cu finanţare PHARE pentru armonizarea legislaţiei româneşti în domeniul TVA cu Directiva a VI-a a UE.

Daniel a lucrat pentru o perioadă de 6 luni la birourile PwC Olanda, PwC Polonia şi PwC Ungaria.

Contact details

Email