PwC Global Family Business Survey 2016/2017

Afacerile de familie din România - Strategia antreprenorială și planificarea succesiunii

A opta ediție a studiului bienal PwC Global Family Business Survey a fost realizată pe un eșantion de 2.802 proprietari și directori executivi din cadrul afacerilor de familie din 50 de țări la nivel global, inclusiv România. A treia ediția a raportului asupra principalelor rezultate pentru țara noastră are la bază răspunsurile a 68 de lideri ai afacerilor de familie din România.

Afacerile de familie în economie și societate

82% dintre respondenții din România consideră că măsurarea succesului dincolo de creștere și profit reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte care caracterizează afacerile de familie.

Procesul de luare a deciziilor, mai simplu și mai rapid, este un alt aspect important care diferențiază afacerile de familie, menționat de 87% dintre respondenții din România.

În privința rolului în economie și societate, 85% dintre respondenții din țara noastră consideră că afacerile de familie aduc stabilitate în economie, iar 82% dintre afacerile de familie afirmă că fac tot posibilul pentru a sprijini comunitățile în care își desfășoară activitatea, angajând persoane din cadrul acestora și păstrând salariații chiar și în perioade economice mai dificile.

Contact us

Ionuț Simion
Country Managing Partner
Tel: +40 21 225 3708
Email

Mihai Aniţa
Partner, Assurance Services, PCS Country Leader
Tel: +40 21 225 38 98
Email

Ionuţ Sas
Partner, Tax Services
Tel: +40 21 225 3741
Email

Follow us