ANAF invită dezvoltatorii imobiliari persoane fizice să îşi declare până la 30 iulie veniturile din vânzarea proprietăților

Jun 26, 2017

Pe scurt

Agenția Națională de Administrare Fiscală („ANAF”) a emis un comunicat de presă în care atenționează dezvoltatorii imobiliari persoane fizice să declare, până la data de 30 iulie 2017,  veniturile obținute din vânzarea proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerilor.

În detaliu

În urma unei analize de risc efectuate de ANAF, s-a constatat că există situații în care persoanele fizice au declarat impozit pe venit din vânzarea proprietăților imobiliare care fac parte din patrimoniul personal, deși aceștia erau obligați la plata impozitului pe venitul din proprietăți imobiliare din patrimoniul afacerii, conform prevederilor Codului fiscal.

Astfel, printr-o notificare postată pe site-ul său, ANAF invită dezvoltatorii persoane fizice care au realizat venituri din vânzarea proprietăților imobiliare să-şi clarifice situația fiscală până la data de 30 iulie 2017. În caz contrar, după această dată, acești contribuabili vor fi supuși inspecției fiscale.

[Sursa: Comunicat de presă emis de ANAF]
 

De reținut

După data de 30 iulie 2017, in funcție de rezultatul analizei de risc, ANAF va începe inspecțiile fiscale asupra dezvoltatorilor imobiliari persoane fizice.

 

Să discutăm

Pentru o discuţie mai detaliată despre impactul pe care aceste prevederi îl pot avea în cazul dumneavoastră specific, puteţi contacta următoarele persoane:

Contact us

Ionuț Simion

Country Managing Partner, Romania

Daniel Anghel

Partener, Liderul Departamentului de consultanta fiscala si juridica, Romania

Tel: +40 21 225.3794

Diana Coroabă

Partener, Consultanță Fiscală, Romania

Ionuţ Sas

Partener, Consultanță Fiscală, Romania

Follow us