Accizele cresc începând cu 1 ianuarie 2019

Pe scurt

Începând cu 1 ianuarie 2019, nivelul accizelor se mărește pentru majoritatea produselor accizabile, conform informațiilor publicate pe  site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

In detaliu

Ministerul Finanțelor Publice a publicat pe site-ul propriu nivelul majorat al accizelor, valabil pentru anul 2019. Justificarea o constituie prevederile art. 342 alin. (2) și art. 442 alin. (2) din Codul fiscal, conform cărora nivelul accizelor se actualizează cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 - septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie.

[Sursa: http://www.mfinante.gov.ro/accizetaxe.html;jsessionid=e9QCn11Po_pZTPhwAbi-8a_1gUJ52tPtOVWW2oqn.master:server32?pagina=domenii]

De reținut

Începând cu 1 ianuarie 2019, în România nivelul accizelor se majorează atât pentru produsele accizabile armonizate, cât și pentru produsele accizabile nearmonizate. Lista actualizată poate fi consultată pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

© [2018] [ PricewaterhouseCoopers Tax Advisors & Accountants S.R.L ]. Toate drepturile rezervate. PwC și PricewaterhouseCoopers semnifică rețeaua de firme PwC și/sau una sau mai multe firme individuale membre ale acesteia, fiecare fiind persoană juridică cu statut independent. Vă rugăm să accesați site-ul www.pwc.com/structure pentru mai multe detalii. Prezentul material a fost întocmit exclusiv cu titlul de recomandări generale în probleme de interes și nu constituie consultanță profesională. Nu se recomandă să acționați pornind de la informațiile cuprinse în acest text fără a apela în prealabil la consultanță profesională de specialitate. Nu se oferă nicio declarație sau garanție (explicită sau implicită) cu privire la acuratețea sau integralitatea informațiilor incluse în acest document și, în măsura permisă de lege, PwC nu acceptă și nu își asumă nicio responsabilitate sau obligație de diligență pentru niciun fel de consecință a niciunei hotărâri de a acționa sau nu, luate de dumneavoastră sau orice terț, pe baza informațiilor cuprinse în acest document, și pentru nicio decizie luată pe baza acestora. Scopul PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. PwC este o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 236.000 de specialiști dedicați oferirii de servicii de calitate de audit, consultanță fiscală și consultanță pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

Contact us

Daniel Anghel

Partner, Tax and Legal Services Leader, Romania

Ionut Simion

Country Managing Partner, Romania

Diana Coroaba

Partner, Tax Services, Romania

Ionut Sas

Partner, Tax Services, Romania

Andreea Mitirita

Partner, Tax Services, Romania

Follow us