Paul Facer

Partener, Servicii de audit, Romania

Paul s-a alăturat PwC în 1998 şi a devenit partener în 2009. Începând cu anul 2010 Paul este Liderul de Servicii Financiare (FS) al Departamentului de Audit pentru PwC România și Republica Moldova.

Paul are peste 15 ani de experiență de audit și consultanță, el oferind consiliere clienţilor din sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie şi din întreaga regiune CEE , din ţări cum ar fi Republica Cehă, Kazakhstan, Letonia şi Slovenia.

Paul este expert IFRS, în special în materie de instrumente financiare. În cei trei ani anteriori stabilirii sale în România în octombrie 2009, Paul a dobândit, de asemenea, cunoştinţe şi experienţă în sectorul bancar românesc prin intermediul lucrărilor pe care le-a efectuat pentru clienţii români făcând parte din departamentul de consultanţă contabilă al PwC CEE. Acestea includ consiliere privind aspecte de contabilitate complexe ale clienţilor din sectorul bancar ai PwC România.

Paul a condus auditurile de reglementare ale PwC unui număr semnificativ de bănci din România, realizate în cadrul evaluării Băncii Centrale române a calităţii activelor bancare românești. El a condus, de asemenea, și a fost implicat în proiecte de due diligence bancar din România, cu accent pe evaluarea calității activelor băncii-țintă și viabilitatea afacerii sale.

În România Paul este în prezent partenerul responsabil de audit pentru o serie de bănci mari din ţară deţinând astfel cunoştințe semnificative legate de sectorul bancar românesc. Paul a fost, de asemenea, implicat într-o serie de proiecte de consultanţă bancară axate în mod special pe consultanţă contabilă şi de reglementare şi implementarea IFRS.

Paul a fost lector la o serie de evenimente pe teme financiare din România, ţinând inclusiv cursuri de formare pe contabilitatea IFRS pentru profesioniștii din sectorul financiar, dar și prezentări cu privire la starea actuală și viitoare a sectorului financiar românesc.

Paul este membru al Institutului Contabililor Autorizați din Anglia și Țara Galilor (ACA) și membru al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

Contact details

Tel: +40 21 225.3817

Email